Přeskočit na obsah

GREEN TABLE: místo mezi kanceláří a domovem

Veolia otevřela začátkem března v pražském Florentinu unikátní prostor Green Table. Nabízí příjemnou neformální atmosféru pro soustředěnou práci, setkávání i odpočinek. Místní vegetariánské bistro s pestrou nabídkou neotřelých chuťových kombinací rozhodně stojí za návštěvu.

Green Table není jen místem, kde se skvěle najíte, je také místem, kde se lze dozvědět víc o tom, jak každý z nás může přispět k ochraně naší planety. V sousední části s pracovními stoly a útulnými místnostmi jako stvořenými k jednání či poradám se pořádají pravidelné přednášky, kurzy a workshopy pro odbornou i širokou veřejnost.

„Chtěli jsme pro naše zaměstnance vytvořit, jak sami říkáme, místo mezi kanceláří a domovem. Autentické místo, kam si zajdou na kvalitní jídlo nebo kávu, kde mohou pracovat sami nebo s kolegy a cítit se v něm dobře díky méně formálnímu, a o to inspirativnějšímu zázemí,” vysvětluje záměr společnosti Veolia ředitelka komunikace a marketingu pro střední a východní Evropu Eva Kučerová.

„Hlavní myšlenkou bistra a sdíleného pracovního prostoru Green Table je propagovat osvětu v oblasti ekologie. Cílem je představit toto aktuální téma příjemnou, inspirativní formou, a stát se tak skutečným hybatelem změn v souladu s filozofií ekologické transformace společnosti Veolia. Mám velkou radost, že se nám podařilo vytvořit tak příjemný prostor s bistrem a zajímavým programem pro naše zaměstnance, partnery i širokou veřejnost,” dodává Eva Kučerová.

SALÁTY SE PĚSTUJÍ PŘÍMO V BISTRU

​​Bistro Green Table nabízí každý týden nové menu pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a zároveň ohleduplně k přírodě. Jídla jsou připravována ze sezónních a místních surovin, aby se minimalizovalo množství emisí při dopravě a aby se současně podpořila místní ekonomika. 

Hydroponická farma není jedinou technologií, která přispívá k udržitelnosti prostoru. Okrasné květiny pravidelně zavlažuje vyčištěná voda z kuchyně a navíc rostou ze substrátu obsahujícího kal z čistíren odpadních vod. Vzduch prochází ekologickými filtry a biodynamické osvětlení reaguje na venkovní podmínky, čímž zajišťuje konstantní příjemné prostředí. 

Většina prvků interiéru je vytvořena primárně z ekologických, vysoce odolných či recyklovaných materiálů – ať už jde o rozměrné truhlářské výrobky sestavené z dřevěného odpadu, designové židle z vnitřků starých ledniček či křesílka z recyklovaných pet lahví. 

Celý prostor je velmi variabilní, a proto lze jeho dispozici snadno přeměnit a přizpůsobit potřebám nejrůznějších společenských akcí a eventů, které se zde pravidelně pořádají.

www.greentable.cz

©  2024 Petr Čech Sport, a.s., všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno v Beneš & Michl