Představení dodavatele - Víno Botur
Vinařství založil v roce 1989 pan Luděk Botur, který své veškeré znalosti a zkušenosti pečlivě předával Martinu Šachingerovi. Ten se v roce 2015 stal enologem a v současné době pod patronátem pana Botura vede celé vinařství.
Naší největší láskou a chloubou jsou červená vína, která necháváme zrát až 36 měsíců ve francouzských dubových sudech. Následně je ukládáme v podzemním archívu, kde ve všudypřítomném tichu sklepních chodeb, bez paprsků slunečního světla a ve stálé teplotě okolo 13 °C vydrží i několik let. Na trh tak putují teprve ve stádiu dokonalé lahvové zralosti. Díky tomuto přístupu je možné ochutnávat a porovnávat jednotlivé odrůdy ve vícero ročnících.
Produkujeme však také bílá a růžová vína, která v posledních letech získala ocenění u odborné komise časopisu Wine & Degustation či Salonu vín ČR. Doménou je vlastní sekt vyráběný tradiční metodou kvašení v láhvi anebo unikátní kávové víno Kavernet.
To vše je možné ochutnat v téměř nekonečném sklepním labyrintu, jenž se ukrývá pod areálem našeho vinařství přímo v centru Strážnice. Návštěva podzemních katakomb se pro mnohé milovníky vín stává nezapomenutelným zážitkem, neboť prostory neslouží pouze k archivaci jednotlivých šarží, ale také k degustacím.